Excursie Drechtse Wind

Excursie Drechtse Wind

Nieuwsgierig hoe een echte windturbine er van dichtbij en van binnen uitziet? Kom dan naar de Open Winddag op zaterdag 18 juni! Dit jaar doet Drechtse Wind voor de eerste keer mee aan dit landelijke evenement. Op deze dag worden op initiatief van de Nederlandse Wind Energie Associatie door heel Nederland activiteiten georganiseerd om windenergie onder de aandacht te brengen.

Drechtse Wind is bezig om op het eiland van Dordrecht haar eerste windproject te realiseren. Inmiddels is de structuurvisie goedgekeurd en hebben we een locatie. De komende maanden wordt er gewerkt aan de vergunning. Tijd om eens wat meer praktische informatie te verstrekken over de windturbines van vandaag de dag.

Wat gaan we doen. We organiseren samen met de ECD een werkbezoek. We gaan op bezoek op een bouwplaats in Capelle aan de IJssel en daarna gaan we naar een windturbinepark in Burgerveen. Onderweg en ter plaatse zullen we uitleg geven over de techniek van een windturbine en hoe je in de coöperatie Drechtse Wind kunt participeren en zelf mede eigenaar kunt worden van onze eerste windturbine.

12:30 vertrek met bus vanaf achterzijde Station Dordrecht CS

Bezoek aan bouwplaats Capelle a/d IJssel

http://hvcwindkralingseveer.nl/

Bezoek aan windturbine Burgerveen

ca. 17:00 uur aankomst in Dordrecht

Kosten bus € 10 pp

Opgeven bij wind@drechtsewind.nl