Campagne Drechtsteden barsten van de energie

Campagne Drechtsteden barsten van de energie

Coöperatie Drechtse Wind en Stichting Drechtse Stromen doen mee met de landelijke campagne ‘De Drechtsteden barsten van de energie.’ Zo laten zij zien dat zelf energie opwekken steeds aantrekkelijker wordt. Als lid van een coöperatie investeer je mee in je buurt en als klant van Greenchoice krijg je lokaal opgewekte energie van de aangesloten coöperaties. Bijdragen aan een duurzame gemeente kan via  energievangers.nl.

Genoeg groene stroom
De website www.energievangers.nl van Greenchoice laat zien hoeveel duurzame energie van zon en wind in de buurt kan worden gevangen. In de Drechtsteden is alleen al genoeg zonne-energie beschikbaar om 152.339* huishoudens van stroom te voorzien. Drechtse Stromen heeft al een aantal projecten ´zon op andermans dak` opgezet in Zwijndrecht en Hendrik̶ ̶Ido ̶Ambacht. Er is meer mogelijk op daken van huizen, scholen, sportclubs of op braakliggende terreinen.

In de Drechtsteden is ook genoeg wind die kan worden benut. Daarom wil Drechtse Wind meer mensen enthousiast maken om samen windenergie op te wekken. Als lid van de Coöperatie Drechtse Wind kun je niet alleen investeren in de eerste Dordtse windturbine door en voor burgers, maar ook in andere duurzame projecten van de coöperatie. De eerste eigen windturbine is gepland in het industriegebied Krabbegors.

Samen energie vangen
Willy Verbakel, secretaris van Coöperatie Drechtse Wind: “Veel mensen denken dat zelf energie halen uit wind en zon lastig is, terwijl ze het best zouden willen. Wij laten graag zien dat eigen stroom opwekken heel eenvoudig is door je aan te sluiten bij onze coöperatie of de stichting. Zelf opwekken is bereikbaar voor iedereen. Samen vangen we de energie sneller en gemakkelijker. Bovendien is het veel leuker en ook nog voordeliger.”

Als je alleen lokaal opgewekte energie wilt afnemen van aangesloten coöperaties, stroom uit lokale zon- en windprojecten en bos gecompenseerd gas, dan kan dat via duurzame energieleverancier Greenchoice.

* Bronnen: Zonatlas.nl en Energievangers.nl