Samenwerking Drechtse Energie en Papendrecht nu officieel bekrachtigd

Samenwerking Drechtse Energie en Papendrecht nu officieel bekrachtigd

Wethouder Duurzaamheid en Ecologie Arno Janssen en Willy Verbakel, voorzitter van Coöperatie Drechtse Energie hebben woensdag officieel de gebruiksovereenkomst getekend voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Sportcentrum.

In Papendrecht is het dak van het Sportcentrum het eerste project van burgercoöperatie Drechtse Energie, waardoor nu ook inwoners van Papendrecht kunnen investeren in zonnepanelen die ze niet op hun eigen dak kunnen of willen hebben. Inmiddels hebben ruim 80 belangstellenden zich ingeschreven. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de panelen begin 2019 op het dak worden geplaatst en duurzame stroom gaan leveren die gelijk staat aan het verbruik van 55 huishoudens. Met de 710 panelen die op het dak van Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg worden geplaatst, heeft Drechtse Energie straks al 1600 panelen in exploitatie en het doel is dat snel meerdere projecten in alle Drechtsteden zullen volgen.

Wethouder Janssen heeft goede ervaringen met zonnepanelen. Zelf schafte hij in 2012 twintig stuks aan. ,,Ik vind het wel grappig dat de coöperatie zo voorzichtig rekent met een terugverdientijd van acht tot twaalf jaar, want ik had ze na vijf jaar al terugverdiend. Dus ik zeg, gewoon doen’’, aldus Janssen.

Op de foto: Wethouder Arno Janssen, Frits Lakemeier, Arnoud Offerhaus en voorzitter van Drechtse Energie, Willy Verbakel.