Pullen: aanvang voor de bouwvak

Arnoud Offerhaus op het dak van Sportcentrum Papendrecht

Pullen: aanvang voor de bouwvak

Voor ZonOpPullen is nu voor 466 panelen ingeschreven en omdat er circa 467 panelen van 300WP geplaatst kunnen worden, is de voorinschrijving op één na rond. ,,We laten de voorinschrijving wel doorlopen, want de ervaring leert dat er altijd nog wat wisselingen komen’’, zegt projectleider Arnoud Offerhaus. Hij is positief. ,,Het coronavirus heeft wel voor vertraging gezorgd, maar toch hopen we dat we nog voor de bouwvak opdracht kunnen verlenen.’’

 

Paulien Schalk is uit de klankbordgroep, en wordt vervangen door Jo-Anke van Dam, (ook bestuurslid van Drechtse Energie) en Paul Koetsier. Als alle offertes binnen zijn, start de klankbordgroep met de selectie van de vier leveranciers.

Omdat door het coronavirus de ALV van 25 maart niet kon plaatsvinden, is er overleg met het bestuur van de kring voor ZonOpAndermansdak projecten (zoals ZonOpPullen) hoe de leden goedkeuring kunnen geven d.m.v. een online bijeenkomst. Het is waarschijnlijk dat de deelnemers van ZonOpPullen zullen aansluiten bij coöperatie Drechtse Energie, wat moet worden voorgelegd aan de leden van die coöperatie.

Arnoud Offerhaus op het dak van Sportcentrum Papendrecht

Arnoud Offerhaus is blij met de grote belangstelling voor Zon Op Pullen

Bij Stedin zijn de aansluitingen op het elektriciteitsnet  aangevraagd. Stedin geeft aan dat zij nu geen ‘fysieke’ afspraken maken, zolang het RIVM aangeeft dat thuisblijven het advies is. ,,We proberen of zij toch alvast de offertes kunnen opstellen (de prijzen zijn namelijk wettelijk bepaald) en al werkzaamheden kunnen inplannen’’, zegt Offerhaus.

 

REKENMODEL

Op veler verzoek is een rekenmodel bijgevoegd waarin u kunt narekenen wat de opbrengsten zijn, met een aantal te wijzigen variabelen:

  1. A) Op het 1e tabblad (Invoer) kunt u bovenaan in de lichtgroene cellen invoeren hoeveel panelen u wilt aanschaffen, wat de verkoopprijs van de stroom is en hoeveel u verwacht dat de energieprijs en de energiebelasting gaan stijgen of dalen per jaar. (In de lichtgele cellen staan een aantal kern variabelen die u niet kunt wijzigen).
  2. B) Op het 2e tabblad ziet u de resultaten in opbrengsten, kosten, rendement en terugverdientijd.
  3. C) Het laatste tabblad geeft informatie over hoe de investeringsbegroting er nu uitziet.

Aarzel niet uw Dordtse vrienden en buurtgenoten over uw deelname te vertellen en te enthousiasmeren. U bent de belangrijkste bron van nieuwe leden.
Voor vragen: Arnoud Offerhaus – projectleider/adviseur, Stichting Drechtse Stromen – verduurzaming van energie in de Drechtsteden T: +31(0)6 2050 4015,  E: arnoud@drechtsestromen.net

ZonOpPullen-rekenmodel-leden-2020