Zon op Pullen levert groene stroom

Zon op Pullen levert groene stroom

De 429 zonnepanelen op het dak van Pullen Bouw BV aan de Wieldrechtseweg in Dordrecht leveren sinds donderdag stroom aan het elektriciteitsnet. Nadat de twee meters van Stedin waren geplaatst, werd de laatste hand gelegd aan de aansluiting en zijn de omvormers aangezet. Nu wordt dus eindelijk de door de zonnepanelen opgewekte stroom terug geleverd en gebruikt.

Ook is de installatie geïnspecteerd en de paar opleverpunten kunnen makkelijk kunnen worden opgelost. Volgende week krijgen we het rapport en kan EnergieAnders de laatste dingen in orde maken. Dan krijgen we ook de link naar de monitoring, zodat iedereen via internet kan zien hoeveel stroom er elk moment wordt opgewekt.

Projectleider Arnoud Offerhaus is blij dat de zonnepanelen op het dak van Pullen Bouw BV nu stroom leveren aan het net.

Na aansluiting van de meter werd op de regenachtige startdag de eerste kilowattuur opgewekt. Hopelijk worden dit er snel meer.