Nieuws

DE 8 BELANGRIJKSTE REDENEN WAAROM MENSEN DRECHTSE WIND WILLEN

13-03-2019 | Wind
DE 8 BELANGRIJKSTE REDENEN WAAROM MENSEN DRECHTSE WIND WILLEN

Wij willen Drechtse Wind, jij toch ook? Hier vind je de acht belangrijkste redenen die je aan je vrienden, familie of buren kunt vertellen.

  1. Omdat we een enorme hoeveelheid energie duurzaam moeten gaan opwekken
   De energievraag in Nederland groeit, maar we kunnen die energie niet meer uit fossiele brandstoffen zoals olie en gas halen, zonder onze toekomst ernstig in gevaar te brengen. Daarom hebben we in Nederland enorm veel windenergie nodig en slechts één Drechtse windturbine kan al zo’n 1500 huizen van stroom voorzien.
  2. Omdat we onze eigen, schone energie willen
   Het grootste deel van onze energie komt nu nog uit kolen, olie en gas. En het merendeel van deze eindige energiebronnen halen we ook nog eens in het buitenland, en lang niet altijd uit landen waar je graag een kop koffie met de hoge bazen zou willen drinken. Met wind wekken we onze eigen energie op, hier in de regio.
  3. Omdat wij betrokken willen zijn bij wind in de regio
   Als er turbines gebouwd worden in onze eigen regio, zijn we graag betrokken. In plaats van dat een groot energiebedrijf even een windmolen neerzet, denken wij ook graag mee over hoe, wat en waar.
  4. Omdat wind een goede investering is, dus ook voor ons
   Wind is op dit moment een hele interessante investering. Het lijkt ons dan ook logisch dat iedereen in de Drechtsteden mee kan profiteren van de nieuwe energie.
  5. Omdat we naast wind op zee ook enorm veel wind op land nodig hebben
   Met de enorme parken die op zee worden gerealiseerd, lijken een paar molens op land minder van belang. Maar wind op land is een stuk goedkoper, bovendien hebben we zo veel energie nodig, dat alleen molens op zee niet genoeg zijn.
  6. Omdat we het met zon alleen niet redden
   Zonne-energie maakt net als wind een stevige groei door en dat is goed nieuws! Maar alleen met zon redden we het niet, want 1 windmolen staat gelijk aan 12 voetbalvelden met zonnepanelen.
  7. Omdat Nederland een écht windland is
   Van Kinderdijk tot de molen aan de Dordtse Noordendijk, vroeger stond het landschap vol met molens. Nederland wist met deze nieuwe technieken slim gebruik te maken van de pure power uit de oer-Hollandse wind. En hoewel er in het begin nog wat argwaan was, leerde Nederland de molens al snel kennen als trots icoon van de Hollandse vooruitgang.
  8. Omdat we in de Drechtsteden weten wat aanpakken is
   Drechtstedelingen pakken graag aan. Niet praten, maar doen. Daarom stropen we met Drechtse Wind de mouwen op om samen met jou ons steentje bij te dragen aan de omschakeling naar een duurzame energievoorziening!