Nieuws

DORDTSE GEMEENTERAAD AKKOORD MET WINDTURBINE OP KRABBEGORS

22-06-2019 | Wind
DORDTSE GEMEENTERAAD AKKOORD MET WINDTURBINE OP KRABBEGORS

De Dordtse gemeenteraad heeft dinsdag de verklaring van geen bezwaar afgegeven voor de bouw van de windturbine op Krabbegors. Dat betekent dat in oktober de  subsidie aangevraagd kan worden en dat volgend jaar de bouw van de turbine kan beginnen. Als alles volgens plan verloopt, kan de windmolen begin 2020 operationeel zijn.

Zo zou de windmolen op Krabbegors eruit kunnen zien (Bewerking: Drechtse Energie)

Het was nog geen gelopen race voor de windturbine, want niet alle raadsleden waren overtuigd. Zo stemden Beter voor Dordt, VVD, Gewoon Dordt en de PVV tegen de windturbine, maar GroenLinks, CDA, ChristenUnie-SGP, de SP, D66 en de PvdA evenals de VSP stemden voor. Daarmee was er met 22 stemmen voor en 16 tegen een meerderheid voor de komst van een turbine op Krabbegors.

Eerder hadden vertegenwoordigers van het Havenbedrijf Rotterdam en bedrijven uit de omgeving waaronder de toekomstige buurman metaalrecyclingbedrijf Jansen bij een commissievergadering bezwaren geuit tegen de komst van de molen. Het Havenbedrijf wil op die plek liever de grond verkopen om risicovolle bedrijven te kunnen plaatsen, een ander alternatief is een zogeheten duurzaam eiland, waar onder meer een LNG bunkerstation zou moeten komen. Ook bewoners uit Zwijndrecht vreesden slagschaduw en geluidsoverlast. Die bezwaren zijn allemaal ongegrond verklaard.

Leden kunnen vanaf €250 mede-eigenaar worden

We kunnen nu vol aan de slag met de ledenwerving, ruim 400 leden moet dit jaar haalbaar zijn. Dus doe met ons mee, en werf een lid. Want alleen leden kunnen vanaf €250 mede-eigenaar worden van deze windmolen. Voor tien euro per jaar ben je al lid.

Zit je op Facebook of andere sociale media, like ons en deel onze berichten, en roep aub je vrienden op het zelfde te doen. Diegene die de meeste leden werft, krijgt een mooi cadeau.