Nieuws

WEER EEN STAP DICHTER BIJ DE WINDMOLEN OP KRABBEGORS

24-05-2019 | Wind
WEER EEN STAP DICHTER BIJ DE WINDMOLEN OP KRABBEGORS

Dinsdagavond 22 mei was het plan voor de windmolen op Krabbegors aan de orde in de Dordtse gemeenteraadscommissie Fysieke Leefomgeving.
Jan de Keizer (Drechtse Energie), Monique Mol (Milieudefensie) en Hanneke Kijlstra (als betrokken bewoonster) hielden een pleidooi voor de windmolen op Krabbegors. Het havenbedrijf Rotterdam en de vertegenwoordiger van de omliggende Bedrijven Investerings Zones werden zeer kritisch benaderd en bevraagd door raadsleden, omdat zij zeggen overvallen te zijn door dit plan. Rijkswaterstaat wil voorrang geven aan risicovolle bedrijvigheid boven een windmolen. De actiegroep Lindtwind uit Zwijndrecht steunt het Havenbedrijf hierin. Ook zij hebben liever gevaarlijke bedrijven dan een windmolen. Is dat in het belang van de bewoners van Zwijndrecht? Drechtse Energie heeft er vertrouwen in dat het plan een meerderheid gaat halen in de gemeenteraad.
Woensdagavond 6 juni is het windmolenplan besluitvormend in de 
raadscommissie.  Een aanwezigheid van een flinke groep sympathisanten kan laten zien dat er veel steun is voor dit plan. Kom ook om 20.00 uur naar het Stadskantoor!