Zon op Andermans Dak

Zelf groene stroom opwekken voelt hartstikke goed! Op steeds meer daken verschijnen zonnepanelen. Maar wat nou als je op je eigen dak geen panelen mag, kunt of wilt plaatsen? Of onvoldoende ruimte hebt? Dan is het programma ‘Zon op andermans dak’ een goede mogelijkheid. Energie opwekken kun je namelijk ook gezamenlijk doen. Er is nog ruimte op het dak van EBLO, zie onderaan de pagina.


Samen met andere bewoners neem je dan deel in een grote gemeenschappelijke zonnepaneleninstallatie die op een groot dak in de buurt wordt geplaatst. Je bepaalt zelf met hoeveel zonnepanelen je meedoet. Je ontvangt als deelnemer jaarlijks een evenredig deel van de opbrengst van de installatie. Meedoen is dus goed voor ons klimaat en milieu én levert ook een aardig financieel rendement op.

 

Zonnedaken in de Drechtsteden
In de Drechtsteden zijn inmiddels al 8 gemeenschappelijke zonnepaneleninstallaties gerealiseerd, met totaal circa 2.800 zonnepanelen (3 daken in Dordrecht, 3 daken in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht en 1 in Papendrecht). Deze installaties zijn volledig eigendom van alle deelnemers, die hiervoor met elkaar verenigd zijn in een zogenaamde coöperatie. In de Drechtsteden zijn er 3 coöperaties: Zon op Zwijndrecht, Zon op Hendrik-Ido-Ambacht en Drechtse Energie.

Belangstelling voor zon op andermans dak? Vul dan graag het formulier in, zodat we je meer informatie kunnen verstrekken. Dat is natuurlijk geheel vrijblijvend!


Nieuw project: Zon op EBLO, aanmelden kan nog!

Op dit moment is er een nieuwe installatie in ontwikkeling in Zwijndrecht (op het dak van bedrijf EBLO op bedrijventerrein De Geer). Deze wordt eigendom van de leden van coöperatie Zon op Zwijndrecht. Hier kunnen bewoners meedoen met een woning (of organisatie) in één van de volgende postcodegebieden: 2988, 2995, 3331, 3333, 3334, 3335, 3342 en 3343.
Woon je niet in één van deze postcodegebieden? Dan is registratie als belangstellende nog steeds een goed idee, want er komen met enige regelmaat ook zonnepanelen beschikbaar op één van de andere locaties. We organiseren regelmatig (online) informatiebijeenkomsten en spreekuren. We proberen zo persoonlijk mogelijk te communiceren, zodat we maximaal rekening kunnen houden met persoonlijke situaties en wensen.
Voor aanmelding voor EBLO klik hier.