Zon op Andermans Dak

Belangstelling? Vul dan a.u.b. dit formulier in.

 

Zelf groene stroom opwekken is zinvol en voelt hartstikke goed! Op steeds meer daken van eengezinswoningen liggen zonnepanelen. Maar soms is je dak ongeschikt, of mag het niet van de gemeente. Daarbij zijn er mensen die naast de panelen op hun eigen dak, nóg meer panelen willen. Wij hebben daar een mooie oplossing voor: Meedoen met Zon op andermans dak!


Samen met andere bewoners neem je dan deel in een grote gemeenschappelijke zonnepaneleninstallatie die op een groot dak in de buurt wordt geplaatst. Je bepaalt zelf met hoeveel zonnepanelen je meedoet. Je ontvangt als deelnemer jaarlijks een evenredig deel van de opbrengst van de installatie. Meedoen is dus goed voor ons klimaat en milieu én levert ook een aardig financieel rendement op.

Samen met andere inwoners in onze regio kun je dan investeren in een aantal zonnepanelen op een groot dak in de buurt. Wij regelen deze projecten helemaal; jij hoeft daar als deelnemer bijna niets voor te doen (behalve natuurlijk deelnemer worden en geld betalen per paneel). Je bepaalt zelf met hoeveel zonnepanelen je meedoet en je ontvangt jaarlijks jouw deel van de opbrengst van je panelen. Meedoen is dus goed voor ons klimaat en milieu én het levert ook een aardig financieel rendement op.

 

Zonnedaken in de Drechtsteden
In de Drechtsteden zijn inmiddels al 8 gemeenschappelijke zonnepaneleninstallaties gerealiseerd, met totaal circa 2.800 zonnepanelen (3 daken in Dordrecht, 3 in Zwijndrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht en 1 in Papendrecht). Deze installaties zijn eigendom van de deelnemers, die hiervoor verenigd zijn in een zogenaamde energie-coöperatie. In de Drechtsteden zijn 3 coöperaties: Drechtse Energie, Zon op Zwijndrecht en Zon op Hendrik-Ido-Ambacht.

 

Belangstelling?
We geven je graag meer informatie! Ons streven is dat iedere inwoner van de Drechtsteden kan deelnemen aan Zon op andermans dak. Vul geheel vrijblijvend dit formulier in. Afhankelijk van waar je woont, ontvang je dan nadere informatie over de mogelijkheden.

 

Doe mee! Want zelf zonnestroom opwekken kun je ook samen doen!