Nieuws archief

EERSTE FASE SPORTCENTRUM PAPENDRECHT BEGINT SNEL

21-07-2019 | Home
EERSTE FASE SPORTCENTRUM PAPENDRECHT BEGINT SNEL

De laatste wervingsrally in mei heeft nog heel wat extra aanmeldingen opgeleverd. Bij de laatste informatiebijeenkomst waren er zo’n 50 nieuwe belangstellenden, wat een interactieve en boeiende avond opleverde. Bij het sluiten van de inschrijving is er op 558 panelen ingetekend en betaald. Dat betekent dat we snel verder kunnen gaan. Met deze 558 panelen zitten we zowat op de limiet, die met één extra groep van 3x160Amp als aansluitpunt bereikt kan worden. Bij meer panelen hadden we moeten splitsen in twee systemen en met minder hadden we niet het maximale uit de aansluiting gehaald, dus dat is een mooi optimaal toeval.

De panelenleverancier is inmiddels gevraagd een definitieve offerte voor 558 panelen te maken en ook twee installatietechnici maken offertes voor het uitbreiden van de groepenkast, zodat de omvormers aangesloten kunnen worden en ze hun stroom kwijt kunnen op het elektriciteitsnet.

Van het meetbedrijf Joulz hebben we de offerte voor de meter om de stroomproductie officieel te meten al binnen.  Helaas hebben we hierin geen keus, omdat dit door hetzelfde bedrijf gedaan moet worden dat de hoofdmeter “verzorgt” en het Sportcentrum heeft per 1-1-2018 een contract afgesloten voor 10 jaar. Na ontvangst van de offertes kunnen het (kring)bestuur en de klankboardgroep snel beslissen. Mogelijk kan dan al kort na de bouwvak gestart worden met installeren.