Zon op andermans Dak

DOE jij mee?

Zelf groene stroom opwekken is zinvol en voelt hartstikke goed! Op steeds meer daken van eengezinswoningen liggen zonnepanelen. Maar soms is je dak ongeschikt, of mag het niet van de gemeente. Daarbij zijn er mensen die naast de panelen op hun eigen dak, nóg meer panelen willen. Wij hebben daar een mooie oplossing voor: Meedoen met Zon op andermans Dak!

Samen met andere bewoners neem je dan deel in een grote gemeenschappelijke zonnepaneleninstallatie die op een groot dak in de buurt wordt geplaatst. Wij regelen deze projecten helemaal; jij hoeft daar als deelnemer bijna niets voor te doen (behalve natuurlijk deelnemer worden en geld betalen per paneel c.q. certificaat).

Je bepaalt zelf met hoeveel zonnepanelen c.q. certificaten van deelname je meedoet. Je ontvangt als deelnemer jaarlijks een evenredig deel van de opbrengst van de installatie. Meedoen is dus goed voor ons klimaat en milieu én levert ook een aardig financieel rendement op.
 

Zonnedaken in de Drechtsteden

Coöperatie Drechtse Energie heeft inmiddels 5 gemeenschappelijke zonnepaneleninstallaties In de Drechtsteden gerealiseerd, met totaal circa 2100 zonnepanelen (4 daken in Dordrecht en 1 in Papendrecht). De laatste installatie met circa 200 panelen is in 2022 aangelegd op het dak van de Ontmoetingskerk in Dordrecht.

Belangstelling?

We geven je graag meer informatie! Ons streven is dat iedere inwoner van de Drechtsteden kan deelnemen aan Zon op Andermans dak. Vul geheel vrijblijvend dit formulier in. Afhankelijk van waar je woont, ontvang je dan nadere informatie over de mogelijkheden.


Doe mee! Want zelf zonnestroom opwekken kun je ook samen doen!

Wanneer je belangstelling hebt om deel te nemen aan een nieuw postcoderoos project van Coöperatie Drechtse Energie - Kring ZoaD, of wanneer je vrijkomende panelen in bestaande projecten over zou willen nemen, vul dan het formulier in en stuur het naar ons toe.

Het invullen en retourneren van dit formulier is geheel vrijblijvend en schept nog geen enkele verplichting. 

Aanmelden ZoaD-projecten

productiedata weer afleesbaar

De productiegegevens van de zonnestroominstallatie op de Maria Montessorilaan zijn weer zichtbaar, nu de storing in het datacommunicatiesyst... Lees meer

22-08-2022 | Zon op andermans Dak
Zonnestroom installatie Ontmoetingskerk in bedrijf

Op 28 maart 2022 is de zonnestroom installatie op de Ontmoetingskerk in Dordrecht na de keuring in bedrijf gesteld. De installatie zal maxim... Lees meer

28-03-2022 | Zon op andermans Dak
Eerste zonnepanelen geplaatst op Ontmoetingskerk

DORDRECHT- De eerste panelen liggen er al op! Vandaag begonnen de werkmannen met het monteren van het ijzerwerk op de daken van de Ontmoetin... Lees meer

08-02-2022 | Zon op andermans Dak