Zonnedaken

ONZE ZONNEDAKEN

Drechtse Energie is eigenaar van vier collectieve zonnedaken in Dordrecht en Papendrecht en wil nog meer zonnedaken en -weiden en andere toekomstige energietransitie projecten uitvoeren.

Ruim 90 leden van Drechtse Energie hebben in 2018 twee zonnedaken gerealiseerd. Het zijn de eerste particuliere zonneparken van Dordrecht. De in totaal 890 zonnepanelen liggen op twee platte daken van de gemeente Dordrecht en produceren groene stroom vanaf november 2018. De gemeente Dordrecht faciliteert, Drechtse Energie beheert en beslist over de zonnedaken.

 

  • De meeste panelen (626) liggen op Sportgebouw Sport+ op het Leerpark aan de Maria Montessorilaan.
  • De overige 264 zonnepanelen liggen op het Stadsdepot op industrieterrein Kil III.
  • In 2019 is er in Papendrecht een zonnedak op het zwembad gerealiseerd. Hierbij hebben 55 inwoners van Papendrecht geïnvesteerd in 558 panelen en zo geparticipeerd in groene stroomopwekking in hun eigen gemeente. Zie ook Drechtse Energie | Zonnedak Sportcentrum Papendrecht geopend.
  • In januari 2021 opende op het dak van Pullen Bouw BV aan de Wieldrechtseweg een installatie van 429 zonnepanelen, waarin 47 deelnemers hebben geïnvesteerd.
  • Het totale aantal zonnepanelen bedraagt nu 1877 stuks.

 

Postcoderoos

De zonneparken zijn mogelijk via de zogenoemde ‘postcoderoosregeling’ van de overheid. Alle burgers
van Dordrecht die wonen in of rond het postcodegebied van de gebouwen waar de zonnepanelen op liggen,
kunnen meedoen. Ideaal voor mensen die zelf geen dak hebben dat geschikt is voor zonnepanelen, of het
niet mogen omdat de woning bijvoorbeeld gehuurd wordt. Zie verder: postcoderoos-regeling

 

Nieuwe projecten gezocht

Drechtse Energie en Drechtse Stromen zijn altijd op zoek naar nieuwe daken voor zonnepanelen. Dat biedt voor u een nieuwe kans om te investeren in duurzame energieopwekking. Dus weet u een stevig dak van minimaal twintig bij twintig meter? Geef het aan ons door!