Over Drechtse Energie

VOOR EN DOOR INWONERS VAN DE DRECHTSTEDEN

 

Coöperatie Drechtse Energie werd in 2014 opgericht voor en door inwoners van de Drechtsteden. Wij willen lokaal duurzame energie opwekken en de opbrengsten daarvan in de eigen gemeenten houden en ten goede laten komen aan de eigen inwoners.

Drechtse Energie is eigenaar van vier collectieve zonnedaken in Dordrecht en Papendrecht en wil nog meer zonnedaken en -weiden en andere toekomstige energietransitie ontwikkelingen realiseren. Zie Drechtse Energie | Zonnedaken.

We onderhandelen voor inwoners en bedrijven in de Drechtsteden met gemeenten en andere belanghebbenden om eigen windturbines, zonneparken en zonnedaken te bouwen, en werken daarbij samen met energiecoöperatie De Knotwilg. Sinds 2019 werkt Drechtse Energie ook samen met Eneco.

Iedereen in de Drechtsteden kan meedoen met Drechtse Energie. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen investeren in wind- en of zonne-energie, voor een goede leefomgeving voor de huidige en de toekomstige inwoners van onze regio.

Particulieren, maar ook bedrijven, belangengroeperingen en verenigingen kunnen zich aansluiten. Alleen leden kunnen investeren in duurzame energieopwekking en meebeslissen over de toekomst van wind- en zonne-energie in de Drechtsteden. Lid worden kan al vanaf 10 euro. Doe mee!

Windmolen Krabbegors

Drechtse Energie heeft op 15 januari 2016 met Energiecoöperatie Dordrecht (ECD is een samenwerkingsverband van de gemeente Dordrecht en de HVC Groep) een intentieovereenkomst getekend voor de bouw en exploitatie van een windturbine op Krabbegors, een schiereiland aan de Oude Maas. Er is een heldere taakverdeling: de ECD realiseert de bouw van de molen; Drechtse Energie zorgt voor draagvlak in Dordrecht en het werven van leden. Er loopt nog een bezwaarprocedure bij de Raad van State tegen de bouw van de windmolen, eerdere bezwaren werden verworpen door de rechtbank.

Klik hier voor ons bestuur.

Statuten