Nieuws archief

RECHT VAN OPSTAL GETEKEND VOOR DORDTSE DAKEN

19-08-2019 | Home
RECHT VAN OPSTAL GETEKEND VOOR DORDTSE DAKEN

Coöperatie Drechtse Energie en de gemeente Dordrecht hebben het recht van opstal getekend voor de daken van de Sporthal+ aan de Maria Montessorilaan 3 en het Stadsdepot aan de Jade 400.

Het recht van opstal wordt geëist door de Belastingdienst voor het verkrijgen van de aanwijzing verlaagd tarief energiebelasting voor leden van de Coöperatie Drechtse Energie U.A. In het recht van opstal wordt bij de notaris vastgelegd dat de zonnepanelen en de bijbehorende installatie niet van de gemeente zijn, ondanks dat deze panelen wel op gemeentelijke daken liggen. De certificaten van deelname worden de komende tijd inclusief de aanwijzing aan de leden toegezonden. Coöperatie Drechtse Energie en de Gemeente Dordrecht zijn blij met deze formele mijlpaal en hopen dat er nog meer daken in Dordrecht en de Drechtsteden zullen komen waarop inwoners van de Drechtsteden kunnen participeren in de opwek van duurzame energie.

Wybe Zijlstra van de gemeente Dordrecht en penningmeester van Drechtse Energie, Raymond van der Stelt ondertekenden bij de eKo Notaris het recht van opstal.