Nieuws

Drechtse Energie wil zonneparken aanleggen

17-05-2022 | Home
Drechtse Energie wil zonneparken aanleggen

Coöperatie Drechtse Energie heeft aan de regiogemeenten laten weten dat zij kansen ziet om zonneparken te ontwikkelen in Hardinxveld-Giessendam, Zwijndrecht en Sliedrecht. Drechtse Energie denkt dat de zonneparken daar op een verantwoorde manier gerealiseerd kunnen worden, rekening houdend met natuur en omwonenden. Deze plannen passen volledig in de door de gemeenten en de provincie Zuid-Holland vastgestelde Regionale Energie Strategie (RES). Via Drechtse Energie kunnen burgers investeren in de zonneparken en daarmee rendement behalen.

Willy Verbakel, voorzitter van Drechtse Energie: ‘We hebben haast, want met het niet doorgaan van de windmolen op Krabbegors liggen de Drechtsteden nog verder achter met het halen van de klimaatdoelen. Er is nog heel veel duurzame energie nodig. Zelfs als we alle daken van woningen en bedrijven zouden bedekken met zonnepanelen, is dat niet voldoende. Drechtse Energie wil ook graag haar bijdrage leveren om deze daken vol te leggen met coöperatieve zonnepanelen, maar zonneparken zijn onmisbaar om genoeg duurzame energie op te kunnen wekken.’

De verschillende gemeenten moeten zich nog uitspreken of deze projecten door kunnen gaan. Daarna zullen de plannen samen met omwonenden, natuurgroepen en andere belanghebbenden verder worden uitgewerkt.