Nieuws

HULP GEZOCHT BIJ ZONNESTROOMPROJECTEN IN SLIEDRECHT

28-01-2022 | Home
HULP GEZOCHT BIJ ZONNESTROOMPROJECTEN IN SLIEDRECHT

Vve platform Alblasserwaard en coöperatie Drechtse Energie zijn op zoek naar initiatiefnemers die op vrijwillige basis willen helpen om Zon op Sliedrecht op te starten, waardoor iedereen in Sliedrecht kan profiteren van zonne-energie. Veel inwoners willen namelijk wel investeren in zonnepanelen, maar beschikken niet zelf over een geschikt dak. Zon op Sliedrecht kan daarvoor een oplossing bieden. Op zaterdag 22 januari is er een informatiebijeenkomst.

Vve Platform Alblasserwaard en Drechtse Energie willen grootschalige zonneprojecten realiseren voor Sliedrechters, die eigendom zijn van Sliedrechters. Ook bewoners die al zonnepanelen hebben, kunnen meedoen. Duurzaamheid en energiebesparing zijn binnen de gemeente Sliedrecht belangrijke thema’s. De gemeente werkt dan ook van harte mee aan dit initiatief door gemeentelijke daken beschikbaar te stellen.

Zaterdag 19 februari informatiemiddag

Op zaterdag 19 februari organiseren vve platform, Drechtse Energie en de gemeente Sliedrecht een informatiebijeenkomst. Daar wordt verteld over wat er nodig is voor het succesvol opzetten van het eerste collectieve zonproject in Sliedrecht. De bijeenkomst vindt plaats in Partycenter de Lockhorst*, van 14 tot 16 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar zonopsliedrecht@drechtseenergie.nl.

Foto: Op het dak van het Griendencollege in Sliedrecht komen de eerste zonnepanelen te liggen.