Nieuws

Infomiddag over zonnestroomprojecten in Sliedrecht

15-02-2022 | Home
Infomiddag over zonnestroomprojecten in Sliedrecht

SLIEDRECHT- Samen gaan we energie opwekken in Sliedrecht, zodat iedereen in onze gemeente kan profiteren van zonne-energie. Heb je belangstelling? Meld je dan aan voor onze informatiebijeenkomst op zaterdag 19 februari van 14.00 tot 16.00 uur in Partycentrum De Lockhorst* via zonopsliedrecht@drechtseenergie.nlDaarbij zijn we ook op zoek naar bestuursleden die op vrijwillige basis willen helpen om Zon op Sliedrecht op te starten.

Veel inwoners willen namelijk wel investeren in zonnepanelen, maar hebben soms zelf geen geschikt dak. Zon op Sliedrecht biedt daarvoor een oplossing, want wij gaan grootschalige zonprojecten realiseren in lokaal eigendom; van Sliedrechters, vóór Sliedrechters. Ook bewoners die zelf al zonnepanelen hebben, kunnen meedoen.

Duurzaamheid en energiebesparing zijn binnen de gemeente Sliedrecht belangrijke thema’s. Zij werkt dan ook van harte mee aan dit initiatief door gemeentelijke daken beschikbaar te stellen. Daarmee is de eerste stap eigenlijk al genomen. We willen ons niet alleen beperken tot zonnedaken, maar ook de mogelijkheden voor een groter zonnepark onderzoeken.

Wil je ook zelf energie opwekken via zonnepanelen op grote Sliedrechtse daken, of vind je het leuk om als bestuurder te helpen bij het opzetten van het eerste collectieve zonproject in Sliedrecht? Schrijf je dan in voor onze informatiebijeenkomst op zaterdag 19 februari van 14.00 tot 16.00 uur in Partycentrum De Lockhorst* aan de Sportlaan 1 in Sliedrecht, door te mailen naar zonopsliedrecht@drechtseenergie.nl, dan kunnen wij je er alles over vertellen.