Nieuws

INTENTIEOVEREENKOMST ONDERTEKEND VOOR SLIEDRECHTSE ENERGIECORPORATIE

03-11-2021 | Home
INTENTIEOVEREENKOMST ONDERTEKEND VOOR SLIEDRECHTSE ENERGIECORPORATIE

SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek (CDA) van Duurzaamheid zette woensdagavond zijn handtekening onder de ‘Intentieovereenkomst oprichting Sliedrechtse Energiecoöperatie’. Hij deed dat samen met initiatiefnemer Arie van der Linden, bestuurslid duurzaamheid van VvE-platform Alblasserwaard, Nick van Bennekom van het Griendencollege en Raymond van der Stelt van coöperatie Drechtse Energie. De coöperatie gaat zonnepanelen leggen op daken van (publieke) gebouwen in Sliedrecht.

Iedere Sliedrechter kan een aandeel nemen in zo’n zonnedak. De opbrengst in elektriciteit wordt verrekend met het verbruik en met de energiebelasting van de aandeelhouder. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving en tegelijk besparen op de energiekosten. De eerste zonnepanelen komen op het dak van het Griendencollege. Wil je meedoen en teken je de komende dagen direct in? Dan krijg je € 25,– korting per zonnepaneel! Per huishouden zijn maximaal twee zonnepanelen met korting beschikbaar. De actiekorting geldt voor de eerste honderd zonnepanelen. Mail je gegevens naar post@drechtseenergie.nl.

Inspiratie
De intentieovereenkomst werd ondertekend tijdens de Sliedrechtse Klimaatmarkt, die redelijk goed werd bezocht. Daar konden bezoekers zich laten inspireren door Sliedrechtse initiatieven en projecten voor een beter klimaat. Er waren kramen met informatie over energie besparen, duurzaam en aardgasvrij wonen, het warmtenet Sliedrecht, klimaatadaptatie en het inrichten van een duurzame, levende tuin met bijvoorbeeld inheemse en eetbare planten en een insectenhotel. Na afloop kreeg de bezoeker een gratis zakje bloembollen mee naar huis.