Nieuws

Levendige gesprekken bij Smart Delta

12-06-2022 | Home
Levendige gesprekken bij Smart Delta

De energietransitie was deze week het onderwerp van de regionale Smart Delta Drechtsteden bijeenkomst. Ruim 250 bezoekers; raadsleden, ambtenaren en ondernemers werden geïnformeerd over de aanpak van de Drechtsteden. Spreker weerman Gerrit Hiemstra maakte duidelijk dat klimaatverandering acuut is en nu om maatregelen vraagt. Drechtse Energie en Drechtse Stromen waren uiteraard aanwezig. 

Aan de stand was de discussievraag hoe we aan genoeg duurzame energie komen. Wat betreft energiebesparing is het essentieel de bewoners mee te krijgen en ervoor te zorgen dat het betaalbaar is voor iedereen. Dus het is belangrijk dat er een goede financieringsregeling komt voor bewoners met een smalle beurs.
Bij de opwek van duurzame energie is een belangrijk discussiepunt dat we moeten inzien dat we ook in onze regio ruimte moeten maken voor windturbines als we én los willen van fossiele brandstoffen én leveringszekerheid willen.

Op de foto: De nieuwe Dordtse wethouder Chris Benschop van GroenLinks in gesprek met Drechtse Energie voorzitter Willy Verbakel. (Foto: Rien Val).