Nieuws

Vierde bijeenkomst Zonnepark Kijfhoek

16-10-2023 | Zonneparken
Vierde bijeenkomst Zonnepark Kijfhoek

Initiatiefnemers Drechtse Energie, Eneco en Novar presenteren woensdagavond 25 oktober het definitieve ontwerp van Zonnepark Kijfhoek op de 4e informatieavond. Tijdens de avond is er ook informatie over het vervolgtraject, zoals de vergunningsaanvraag, de resultaten van de onderzoeken en over hoe de omgeving financieel kan profiteren van dit zonnepark. Belangstellenden zijn van harte welkom. 

D
e Drechtsteden staan voor de uitdaging om in 2050 energieneutraal te zijn. Om aan deze ambitie te kunnen voldoen, moet er meer duurzame energie opgewekt worden. Kijfhoek is een van de gebieden die daarvoor door de RES Drechtsteden is aangewezen.  

Programma 
De avond is in de vorm van een inloopbijeenkomst en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. In verschillende zalen in het gemeentehuis van Zwijndrecht (Raadhuisplein 3) wordt informatie gegeven over het definitieve ontwerp, het financiële profijt voor de omgeving en de procedures die horen bij de vergunningsaanvraag.   
De avond wordt georganiseerd door Drechtse Energie, Novar en Eneco, de initiatiefnemers van zonnepark Kijfhoek. De gemeente is aanwezig om toelichting te geven op de RES Drechtsteden en de procedure rondom de vergunningsaanvraag. 

Aanmelden en meer informatie 
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Zonnepark Kijfhoek. Op de projectpagina Zonnepark Kijfhoek is meer informatie over het project te vinden, waaronder het ontwerp (wordt geplaatst na de bijeenkomst), verslagen van de vorige bijeenkomsten en de veel gestelde vragen en antwoorden. Na de bijeenkomst worden ook de uitgevoerde onderzoeken hieraan toegevoegd.