Nieuws archief

Verslag info-avond zonnedak op Ontmoetingskerk

23-09-2021 | Home
Verslag info-avond zonnedak op Ontmoetingskerk

Drechtse Energie heeft in samenwerking met de Ontmoetingskerk in Sterrenburg een project opgestart voor het ontwikkelen van een zonnedak op de kerk.

We zullen ongeveer 200 panelen gaan neerleggen, wat neerkomt op ongeveer 247 certificaten van 300 Wp. Deze certificaten bieden we aan voor € 330,- per stuk. Woont u in het postcodegebied 3312, 3315, 3318, 3319, 3328 of 3329, dan kunt u meedoen. Het project valt onder de nieuwe postcode regeling genaamd SCE (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking). Door het aanschaffen van deze certificaten wekt u groene stroom op in uw buurt en ontvangt u een jaarlijkse uitkering van het rendement uit verkoop stroom minus kosten exploitatie en subsidie van de Rijksoverheid.

De looptijd van dit project is 15 jaar. De nieuwe postcoderegeling kent meer zekerheid over uitkering van subsidie vanuit de overheid en u mag na participatie deelnemer blijven, ook al verhuist u uit de postcoderoos.

Voor meer informatie over SCE-regeling verwijzen wij u naar de pagina van Energie Samen https://energiesamen.nu/pagina/39/postcoderoossubsidie-sce.  U kunt de opname van de voorlichtingsavond van 21 september terugkijken op ons YouTube kanaal, klik hier. De presentatie van 21 september 2021 vindt u hier. U kunt zich definitief aanmelden door het formulier in te vullen met deze link. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u die stellen via e-mail op pv-beheer@drechtseenergie.nl.

Nota bene: U hoeft pas te betalen als we alle certificaten hebben verkocht. Daarmee weten we zeker dat het project doorgaat. Ondertussen bereiden we het project zover mogelijk voor. Doet u ook mee??